آپارتمان مسکونی شیمی گیاه

مجله معماری آرشیتکت‌سلام پلاس

  • معماران : Ashari Architects
  • مساحت : 2000 m²
  • سال اجرا : 2020
  • عکس : Parham Taghioff
  • ساخت : AutoDeskAzarakhsh Brick, ACT 3D, Adobe Systems Incorporated, Ehsan Saakht, Trimble Navigation
  • معمار ارشد : AmirHossein Ashari
  • تیم طراحی پروژه : Zahra Jafari, Elnaz Amini Khanimani, Ehsan Shabani, Zahra Rahimi, Ehsan Sarshenas
  • کارفرما : Rohollah Safari
  • مهدس سازه : Tachra Construction Group
  • مهندس مکانیک : Tachra Construction Group
  • گروه اجرا : Tachra Construction Group
  • ناظر : AmirHossein Ashari
  • گروه گرافیک : Zahra Jafari, Sara Nazemi, Afshin Ashari
  • طراحان سه بعدی : Amir Iranidoost Haghighi, Mostafa Yektarzadeh
  • شهر : Shiraz
  • کشور : Iran

آپارتمان مسکونی شیمی گیاه در شیراز واقع شده و طی سالها کسی درآن ساکن نبوده است. ابتدا مالک جدید ساختمان تصمیم به تغییراتی در ارتفاع ساختمان میگیرد ولی با مشورت تیم معماری تصمیم بر بازسازی و تغییر دکوراسیون داخلی و خارجی گرفته می‌شود.

دسترسی به دو بخش شمالی و جنوبی ساختمان شیمی گیاه کاملا متفاوت است با توجه به نمای متفاوت ساختمان در دو قسمت تصمیم گرفته می‌شود که هر دو قسمت نما طراحی منحصر به فرد و هماهنگی با یکدیگر داشته باشند.

به دلیل ایجاد تقارن و هماهنگی در دو طرف نمای ساختمان از برخی متریال و مواد منحصر به فرد و مشابه استفاده شده است.

نمای بخش شمالی آپارتمان مسکونی

نمای بخش شمالی ساختمان دارای تورفتگی‌های خاصی هست. کوچه‌ای که آپارتمان در آن واقع هست باریک بوده و دید زیادی به ارمغان نمی‌آورد و به طور واضح قابل دیدن نیست.

دهانه‌های اصلی ساختمان برای کامل کردن قسمت خالی نما و ایجاد یکپارچگی در قسمت‌های مختلف نما طراحی شده است.

شکل و ابعاد مختلف پنجره‌های نما باعث ایجاد زیبایی بصری شهری شده که هر بیننده‌ای راجذب می‌کند.

قالب متفاوت پنجره‌ها باعث ایجاد یک مکعب سه‌بعدی جدا شده از نما شده است. و این شکل پنجره‌ها باعث تعامل بهتر افراد با ساختمان شده است.

این چرخش پنجره‌ها و فرم آن باعث کنترل میزان نور خورشید در قسمت شمال شرقی ساختمان شده است.

نمای بخش جنوبی آپارتمان مسکونی

برخلاف کوچه شمالی که باریک بود و دید مناسبی نداشت کوچه بخش جنوبی وضعیت مطلوبی دارد و چشم انداز بیشتری ارائه می‌دهد.

برای اضافه کردن گیاهان و گلدان‌ها در نمای جنوبی یک استراکچر و سازه فلزی به نما اضافه شده است.

این گیاهان و گلدان‌ها در نمای جنوبی میزان نور مستقیم خورشید را کنترل می‌کنند و باعث کم شدن دید مستقیم و افزایش حریم خصوصی می‌شود.

پنجره‌ها نیز در نمای جنوبی دارای قاب فلزی تاشو هستند.

تیم طراحی معماری پروژه سعی در طراحی یک حیاط زیبا با هدف تعامل افراد با سنین مختلف داشته است.

سنگ نما و حیاط و سنگفرش‌ها یک دست و با یکدیگر ادامه پیدا می‌کنند و در امتداد هم هستند.

نیمکت‌ها نیز به شکلی طراحی شده که هم برای نشستن هستند و هم به صورت تخته چوبی طراحی شده‌اند.

ورودی حیاط جنوبی به منظور ارتباط با خارج ساختمان نیز به گونه‌ای طراحی شده که داخل حیاط قابل رویت است.

ادوات بازی به کار برده شده در حیاط جنوبی نیز تعامل خوبی با ساکنین ایجاد کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات

تماس با ما

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به آرشیتکت‌سلام است | 1399