طراحی خانه چهارگاه

مجله آرشیتکت سلام پلاس

  • معماران : BonnArq Architects
  • مساحت : 555 m²
  • سال اجرا : 2020
  • عکس‌ها : Mohammad Hassan EttefaghArchmetal
  • تولید شده توسط : AutoDeskKnauf, Arch Metal, RESCARA, ASAŞ, Robert McNeel & Associates, Tabriz Tile
  • معماران ارشد : Behzad Atabaki, Parshia Qaregozloo
  • تیم طراحی : Yasaman Lashgari, Golshan Narimani
  • شرکت معماری : BonnArq Architects
  • طراحی : Parsa Khademi, Maryam Honarvar, Mona Lahouti
  • کارفرما : Ahmad Mousavi
  • سازه : Behrang Baniadam
  • مدیر پروژه : Reza Farahbakhsh
  • ساخت : Hassan Farahhbakhsh
  • طراحی محیط : BonnArq Architects
  • شهر : Mosha ( مشا _ دماوند)
  • کشور : Iran

نام پروژه چهارگاه هست که کلمه “چهارگاه” در فارسی ترکیبی از دو کلمه است: “چهار” به معنی “چهار” و “گاه” که دو معنی دارد. “زمان یا دوره” و دوم “مکان یا بخش”. شرح پروژه چهارگاه و فرآیند طراحی در “چهار” “بخش” به شرح زیر شرح داده شده است.

بخش اول :

مکان کوهستانی “مشا”، به عنوان “یک باغ شهر” در کوهپایه کوه دماوند(تهران) که تابستان‌های مطبوع و دلپذیری دارد اما زمستان‌های بسیار سرد و سختی دارد.

ایده اولیه طراحی که مرتبط با آب و هوا است را شکل داد و ما را به یک پوشش فلزی یکپارچه و یکدست معطوف کرد.

استفاده از ماده‌ای که سال‌ها در معماری بومی منطقه مورد استفاده قرار گرفته است. در بخش شرقی ویلا چهارگاه، پوسته‌ای به عنوان یک کاور از قلب خانه به درختان صنوبر بلند باغ فرعی باز شده است، در حالی که ارتفاع بخش غربی برای محافظت از آن در برابر باران و باد و طوفان فصلی غرب کاملاً بسته است.

بخش دوم :

براساس برنامه طراحی، خط الراس سقف، به صورت نمونه اولیه سقف های شیب‌دار محلی، از محور متقارن مرکزی خود به یک موقعیت مورب منتقل شده و باعث ایجاد چشم انداز دوردست جنوب-جنوب شرقی و همچنین کوه‌های مرتفع شمال می‌شود قابل رویت است.در همان زمان، خط الراس مورب به سمت داخل خم شده تا تقسیم شده و فضاهای مختلفی را در داخل ایجاد کند.

بخش سوم :

در پروژه چهارگاه با توجه به نیازها و برنامه‌ریزی، تیم طراحی خانه را در دو فضای مستقل طراحی کرده است:

فضای اول، طبقه همکف که از نزدیک به باغ جنوب موردنظر متصل است و مورد نیاز اعضا خانواه به عنوان یک فضای خصوصی آنها است.

فضای تفریحی و ورزشی، و فضاهای کاربردی دیگر، این ویلا به صورت سه طبقه طراحی شده و در طبقه بالا، که فضای داخلی را به چشم انداز اطراف متصل می‌کند و دید زیبایی را به ارمغان می‌آورد، و به عنوان فضای اصلی برای استراحت، آشپزخانه و زندگی طراحی شده است، در حالی که بخشی از فضای خالی در طبقه دوم باز بوده و فضای زیادی را تا سقف و پوسته بالایی سقف به وجود آورده.

بخش چهارم :

سرانجام و در بخش چهارم پروژه چهارگاه منجر به ترکیب زیبایی به شکل هندسه هذلولی شده است که در رابطه متقابل با خود طرح و پوسته طراحی شده یکپارچه و مداوم تکامل می‌یابد و در ارتباط است.

در نتیجه ویلا چهارگاه را در راستای طرح باغ در جهت شمال به جنوب قرار می دهد. علاوه بر این، دید باز نمای جنوبی اجازه می‌دهد تا نور و زیبایی زمین مجاور دیده شود. در دور تا دور ویلا نیز در فصل تابستان درختان ساختمان رو احاطه کرده و مانع ورود مستقیم نور خورشید می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات

تماس با ما

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به آرشیتکت‌سلام است | 1399