طراحی باشگاه مکعب

مجله آرشیتکت سلام پلاس

  • معماران : On Office
  • مساحت : 1200 m²
  • سال اجرا : 2017
  • عکس ها : Hamidreza KhansariZahra Behbahani
  • طراحی و تولید شده توسط : PlakaWINTECH
  • مهندس عمران : Behrooz Mirmiran
  • مبلمان : Rost Furniture
  • دکوراسیون بخش چوبی و فلزی : Harsh Design
  • پیمانکار : ATTP (Plateaux)
  • مدیر اجرایی : Mojtaba Tootoonchian
  • کارفرما : Sourena Naghikhani
  • معماران ارشد : Roozbeh Ghaemmaghami, Mehrad Habibi Sahar Zargar, Zeynab Abedi, Gilava Rohipour, Shabnam Khezeli, Saba Taghizadeh, Saeed Kabiri
  • شهر : Tehran
  • کشور : Iran

توچال یک مکان تفریحی در شمال تهران است که در سال‌های اخیر برنامه توسعه چشمگیری داشته است، بنابراین طراحی باشگاه مکعبی شکل به تیم طراحی پیشنهاد شد.

در این پروژه با چالش‌های بسیاری از جمله شرایط خاص طراحی، دیدگاه کارفرما، محدودیت‌های مالی و زمانی و شرایط خاص ساخت مواجه شده‌ایم، پس از موارد ذکر شده، فرصت‌ها و محدودیت‌ها به عوامل اصلی تأثیرگذار در روند طراحی تبدیل می‌شوند.

با بازدید از سایت پروژه، نقاط قوت و ضعف توجه به، وسعت زمین و اتصال زمین به بخش‌های رشته کوه و اشراف به شهر از ویژگی‌های سایت در نظر گرفته شد، حفظ دید شهر و پوشش گیاهی موجود از عوامل موثر در مکان‌یابی بودند.

معیارهای ساخت مجتمع توچال فقط مجوز سازه‌های سبک و موقتی را صادر کرد. از این رو، برای یافتن راه حل مناسب برای چالش‌ها، ایده‌های اولیه استفاده از کانتینرهای حمل و نقل شکل گرفت. استفاده از کانتینر پیش ساخته علاوه بر داشتن ساختاری سبک، روند ساخت را تسریع می‌کرد.

بنابراین، در طراحی باشگاه مکعب به منظور حفظ و ادای احترام به محیط طبیعی در برابر محیط مصنوعی و همچنین بر اساس الگوی معماری پایدار و ضرورت استفاده از مواد قابل بازیافت و کاهش هزینه‌های ساخت، ساخت با قالب استفاده شده آماده به کارفرما پیشنهاد شد و پس از بررسی جزئیات، در دستور کار طراحی قرار گرفت.

معماری خاص کانتینر در دنیای طراحی به عنوان یک گزینه سبز مرسوم، مد روز برای مصالح ساختمانی سنتی، پوشش دلگرم کننده‌ای دارد و برای افرادی که به دنبال آگاهی از محیط زیست هستند، یک انتخاب هوشمندانه به نظر می‌رسد.

با توجه به چالش‌ها و موارد ذکر شده، طراحی اولیه با قرار دادن کانتینر‌ها در کنار یکدیگر با حداقل تداخل در ساختار اصلی آنها شکل گرفته و بنابراین، کانتینرها به عنوان یک واحد مدولار با استانداردهای خاص به عنصر اصلی پروژه در طراحی معماری و ساختاری تبدیل می‌شوند.

تعیین فرم‌های اصلی در سایت با توجه به شکل زمین، نمای شهر، حفاظت از ساختمان موجود، کاربردهای مورد نیاز و دسترسی‌ها در سه منطقه اصلی مشخص شد، این منطقه شرقی شامل کافی شاپ و رستوران، منطقه جنوبی شامل مدیر دفتر، مناطق خدماتی و خدمات کوه نوردی و منطقه غربی برای اتاق بازی در نظر گرفته شده است.

در هر قسمت فوق، سیرکولاسیون و برنامه ریزی پروژه برای دستیابی به بهترین دید، آب و هوا، جهت تابش خورشید در فصول مختلف و مسیر عابر پیاده انجام شده است.

با چرخش کانتینرهای فوقانی در ضلع شرقی، منظره شهر به منظره اصلی تبدیل می‌شود و با ایجاد یک دهانه در طبقه همکف، عابران پیاده را از این پروژه و منظره شهر دعوت و جذب می‌کند، از طرف دیگر استقلال بخش‌های مختلف پروژه و ارتباط آن با مجموعه توچال حفظ شده است، بنابراین تنوع فضایی با ایجاد فضاهای باز، نیمه باز و محصور به دست می‌آید.

به منظور دستیابی به یکپارچه‌سازی داخل و خارج ساختمان، حفظ هویت صنعتی کانتینر‌ها به عنوان یک اصل در طراحی داخلی مورد توجه قرار گرفت و همچنین به دلیل فلز بودن پوسته‌ها، برخی از کانتینرها با رنگ‌های روشن برای مقابله با سرما و صنعتی رنگ آمیزی شدند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات

تماس با ما

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به آرشیتکت‌سلام است | 1399