طراحی خانه نعناء

جمعه 28 آبان 1400

مجله آرشیتکت‌سلام پلاس

  • معماران: White on White Studio
  • مساحت: 200 m²
  • سال اجرا: 2021
  • عکس ها: Mohammad Hassan Ettefagh
  • معماران ارشد: Faezeh Arefnazari, Ruhollah Rasooli
  • پیمانکار: Hossein Khodaverdian
  • شهر: Kashan
  • کشور: Iran

معرفی خانه نعناء

پروژه بازسازی خانه نعناء که یک خانه معمولی بدون ارزش معماری تاریخی برای یک خانواده معمولی در کاشان با بودجه بسیار محدود بود. درخواست کارفرما اصلی برای این بازسازی، انتقال سرویس بهداشتی از حیاط به فضای داخلی، افزودن اتاق خواب در صورت امکان و حذف کامل عناصر ساختمان قدیمی بود که به مرور زمان آنها را خسته کرده بود.

در حین تخریب با فضای زیرزمینی ضایعاتی مواجه شدیم که سال ها بدون استفاده مانده بود. اما متاسفانه کارفرما اصرار داشت که این فضا را پر کند.

کاری که ما می‌توانستیم انجام دهیم یک تعامل پایاپای بود. عناصر قدیمی طبقه بالا را تا حد امکان حذف کنید و به جای آن اجازه نگهداری زیرزمین را بگیرید. در بازسازی طبقه همکف با توجه به ناکارآمدی ساماندهی فضایی قدیمی پروژه، سعی شد با به حداقل رساندن تخریب دیوارهای داخلی و افزودن چند دیوار محدود، فضای جدید را مطابق میل کارفرما سامان دهیم.

بازسازی خانه نعناء

با توجه به اینکه سازه قدیمی پروژه تنها یک دیوار باربر بود، برای حذف دیوارهای میانی، دو ستون پروژه در محور 4 (4b, 4a) با ستون های جدید و سه ستون (3c, 3a) جایگزین شد. به منظور تفکیک فضاهای عمومی (اتاق نشیمن و آشپزخانه) از فضاهای خصوصی (اتاق خواب و حمام)، پلان در دو قسمت شرقی و غربی به صورت کاملا جدید تعریف شد. در نتیجه اتاق خواب در قسمت غربی تخریب و به سمت شرق خانه منتقل شد. آشپزخانه و همچنین اتاق نشیمن در قسمت غربی ساختمان در یک راستا قرار داشتند. سپس فضاهای حمام و سرویس بهداشتی که در حیاط قرار داشت با حذف نورگیر میانی داخلی که کاملاً بلا استفاده بود به داخل ساختمان منتقل شد.

مساحت پروژه محدود، اضافه کردن اتاق خواب سوم را دشوار می کرد. فضای مانده برای این تغییر پلکانی بود که دسترسی به پشت بام را از طریق ساختمان فراهم می‌کرد. اصرار کارفرما برای حفظ دسترسی به پشت بام از داخل، ایده تشکیل اتاق سوم از طریق راه پله را جرقه زد! با حفظ راه پله قدیمی و تخریب پله ها، یک اتاق خواب در 3 طبقه تعریف شد. فضای استراحت، محل کار و فضای خواب. اتاقی با رنگ سبز نعنایی با توجه به نام پروژه انتخاب شد.

زیرزمین پروژه یکی دیگر از پتانسیل‌هایی بود که مورد بی توجهی قرار گرفت و سال ها دسترسی به آن مسدود شده بود.

در بازسازی این بخش، ویژگی های اولیه ساختمان (سقف و دیوارهای قوسی با پایه سنگی) را حفظ کردیم و یک باغ زیرزمینی کوچک در جلوی زیرزمین ایجاد کردیم تا نور زیرزمین را تامین کند که قابل ادغام و استفاده است. به همراه فضای نشیمن تعبیه شده.

زیرزمین مشرف به یک سوئیت 40 متری با فضاهای عمومی و خصوصی که متناسب با سبک زندگی معاصر یک پسر جوان حرفه ای خانواده است، احیا شد.

در نهایت نمای برجستگی که نمایانگر فضای داخلی پروژه است در دو حجم مستقل با پوشش سیمانی با بافتی ساده شکل گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات

تماس با ما
محصولات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به آرشیتکت‌سلام است | 1399