طراحی عمارت نظر

مجله آرشیتکت سلام پلاس

  • معماران : Main office
  • مساحت : 1150 m²
  • سال اجرا : 2019
  • عکس‌ها : Farshid Nasrabadi
  • طراحی و تولید شده توسط : Thermory, AGT, Alunice, Arg Brick
  • معماران ارشد : Abouzar Salehi, Mahshid Karimi
  • همکاران طراحی : Nader Maleki, Nafiseh Naderi
  • گرافیک : Morteza Mahdavi, Maryam Pirasteh
  • مهندس مکانیک : Eng. Rezaei
  • مهندس تاسیسات الکتریکی : Mohammad Reza Kolukhi
  • اجرا : Eng. Labbaf
  • شهر : Isfahan
  • کشور : Iran

عمارت نظر یک آپارتمان مسکونی است، واقع در خیابان کمال اسماعیل، در نزدیکی رودخانه زاینده رود در اصفهان است.

یکی از مهمترین ویژگی‌های این پروژه داشتن منظره رودخانه زاینده رود است.

این ساختمان چهار طبقه شامل یک زیرزمین، طبقه همکف و طبقه اول و دوم با مساحت زیربنایی 1200 متر مربع است. ساختار پروژه از ساختار بتونی و سیستم گرمایش سرمایش از موتورخانه مرکزی، چیلر و فن کوئل است.

متناسب با موقعیت طبقات در رابطه با زمین و خط آسمان، حیاط‌های باز و فضاهای نیمه باز در سطوح مختلف واقع شده اند که فضاهایی را برای زندگی تشکیل می‌دهند (رفتار و مکان)، به عنوان مثال، در این پروژه، با وجود دید بسیار خوب رودخانه زاینده رود و فضای سبز اطراف آن، آلودگی صوتی قابل توجهی در طول روز وجود دارد.

بنابراین، تراس‌ها و پنجره‌ها به دلیل آلودگی صوتی آن، در همه ساعات قابل استفاده نیستند.

برای رفع این موضوع، در این پروژه، ضمن ایجاد فضاها و امکانات مختلف برای لذت بردن از منظره رودخانه، حیاط‌هایی در قلب ساختمان ایجاد شده‌اند که می‌توانند نور و هوای تازه را بدون آلودگی صوتی (حیاط های داخلی) امکان پذیر کنند. روز، “حیاط پشتی”، که نمای درختان بلند درخت کاج همسایه را دارد، و “حیاط مرکزی”، که یک ارتباط زندگی بین اتاق نشیمن خانواده، اتاق و آشپزخانه و یک ارتباط قابل کنترل بین واحد میانی را فراهم می‌کند ( واحد 2) و واحد فوقانی (واحد 3) گزینه خوبی برای فضاهای باز و نیمه باز رو به رودخانه است.

یکی از ایده‌های مهم ایجاد “کیفیت های مختلف دید بصری” از فضاها و طبقات مختلف تا چشم اندازهای زیبا از محیط است؛ مانند مناظر دیدنی “ایوان جنوبی” و “مهتابی” کنار استخر در پشت بام سبز ساختمان، نمای آرام قسمت غربی سقف سبز که در سطح پایین تری قرار دارد، نمای مناسب بالکن اتاق اصلی طبقه اول، نمای باشکوه پنجره پذیرایی طبقه اول و سرانجام نمای باشکوه و دلنشین سالن مرتفع مشرف به گودال باغ، که از ارتفاع کم و به روشی خاص منظره ای از درختان بلند در امتداد زاینده رود دارد.

ایده مهم و قابل توجه دیگر در این پروژه این است که “فضای مشترک” به جای جداسازی دیوارها به منظور سیالیت و دید وسیع فضاهای داخلی استفاده شده است.

این فضاهای مرزی علاوه بر بهبود کیفیت ارتباط بین فضاهای داخلی به غنای و قابلیت های رفتاری که می تواند توسط ساکنان انتخاب شود، اضافه کنید.

همه اینها منجر به این واقعیت شده است که در عمارت نظر، تمام فضاها و سطوح با یکدیگر پیوند دارند. به طور کلی می‌توان آن را “عمارت” واحد نامید. “عمارت نظر” تلاشی برای بازآفرینی کیفیت زندگی در خانه‌های ایرانی در آپارتمان های امروزی بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات

تماس با ما

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به آرشیتکت‌سلام است | 1399