طراحی ویلا شمس

مجله آرشیتکت سلام پلاس

  • معماران : Karand Architecture Group
  • سال‌اجرا : 2015
  • مساحت : 450 m2
  • طراحان : alishariati . zahrasarbandi
  • سازه : reza mirrezaei
  • اجرا : shams vaezi
  • تاسیسات : ghanizadeh
  • شهر : saveh (ساوه)
  • کشور : iran

ویلا شمس در نزدیکی شهر ساوه، در 70 کیلومتری تهران، پایتخت ایران و در زمینی به مساحت 6015 متر مربع واقع شده است.

کارفرما یک روزنامه‌نگار است که یک ویلا ییلاقی و تفریحی نزدیک مزرعه خانوادگی را از پیمانکار درخواست کرده است. هدف طراحی این ویلا یک ساختمان مدرن منعکس‌کننده هویت تاریخی ایرانی بود. با دنبال کردن نیازها و خواسته‌های کارفرما و با توجه به آب و هوای گرم و خشک سایت، بخش کوشک، و ییلاقی سنتی ایرانی، دوباره تعریف شد. معماری کوشک مانند آلاچیق نوعی معماری برون گرا است که معمولاً در باغی با ایوان‌های نیمه باز واقع شده است.

به عنوان اولین گام در طراحی، چهار عنصر طبیعی (آتش، زمین، آب، باد)، غالب‌ترین خصوصیات، نمادها و صفات فرهنگ و معماری ایرانی، به عنوان مفهوم اولیه طراحی در نظر گرفته شدند.

در میان این عناصر، آب عنصری طبیعی، خالص، تمیز و خلوص تلقی شده است. بنابراین آبیاری در محل سایت به عنوان عنصری معماری مورد استفاده قرار گرفت و به عنوان استخر حلقه‌ای اطراف بنای اصلی ویلا طراحی شد. علاوه بر جنبه‌های زیست محیطی آب، منعکس‌کننده تصویر ساختمان و همچنین نور روز به خانه است.

با پیروی از اصول طراحی معماری کوشک ایرانی، از چهار دیوار (نماد چهار عنصر طبیعی) در هر گوشه از یک ساختار مکعبی خالص استفاده شد تا ساختار اصلی بنا را تشکیل دهد تا تمام فضاهای بسته و نیمه باز را در بر بگیرد. فضاهای داخلی برای محافظت از قرار گرفتن در معرض مستقیم خورشید از پوشش بیرونی بهره می‌برند. علاوه بر این، نمای فضاهای داخلی از بخش اصلی متمایز شد تا بر تقابل بین فضاهای جامد و باطل تأکید شود. از طرف دیگر، چشم‌اندازهای طبیعی منجر به ایجاد تراسی به شکل L در طبقه دوم شد، از ضلع جنوبی به شمال توسعه یافته و به پوسته ساختمان رسیده و یک سطح مداوم و متصل را تشکیل می‌دهد.

بخش شرقی و نحوه ورود به خانه از ویژگی‌های مهم طراحی ماست.

اصول ورودی در بناهای سنتی ایران با استفاده از دو دیوار و ستون متقارن در هر طرف تغییر شکل داده شد، در حالی که دو عنصر دیگر، دیوار و پل روی آب، تقارن را به چالش می‌کشند. تراس فوقانی از نمای اصلی عقب کشیده شد تا آن را به صورت پلکانی کند.

جهت محافظت در برابر وزش باد سرد و کاهش تابش زیاد نور و گرم شدن بیش از حد، سمت غربی دارای پنجره‌هایی با ارتفاع کم است که به عنوان مسیرهایی که از طریق آنها نور طبیعی منعکس شده از آب صاف می‌تواند وارد خانه شود، عمل می‌کند.

این ویلا از دو بخش تشکیل شده است:

طبقه اول بخش اجتماعی است، شامل یک آشپزخانه، یک اتاق نشیمن، یک اتاق مهمان با حمام و یک قسمت سرویس، که از طریق تراس عقب قابل دسترسی است.

در طبقه بالا ویلا اتاق خواب‌هایی با حمام و اتاق نشیمن خصوصی قرار دارند. نورگیر داخلی به بالکن‌های خارجی گسترش می‌یابد تا منظره‌های مختلف فضایی داخلی و خارجی را فراهم کند.

به دلیل موقعیت مکانی دور از دسترس پروژه و با توجه به محدودیت در حمل و نقل و دسترسی به تیم‌های اجرایی حرفه‌ای، از متریال محلی و جزئیا در این پروژه ساده استفاده شد.

سرانجام، به جای تقلید از الگوی اشکال سنتی، خطوط ساده در مفهوم ساختمان پیاده سازی شد تا حس معماری معاصر ایران در بنا ایجاد شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات

تماس با ما

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به آرشیتکت‌سلام است | 1399