طراحی ویلا مایان

شنبه 6 شهریور 1400

مجله آرشیتکت‌سلام پلاس

  • معماران: Afshin Khosravian and Associates
  • مساحت: 242 m²
  • سال اجرا: 2019
  • عکس‌ها: Nimkat Studio
  • طراحی و تولید شده توسط: AutoDesk, 4m, Absal, Akpa, Namachin Brick, Samsung, Superpipe, Trimble Navigation
  • معمار ارشد: Afshin Khosravian
  • مدیر پروژه: Afshin Khosravian
  • طراح پروژه: Ali Javid, Fahimeh Karimi
  • طراح داخلی: Mahsa Sedaghat
  • طراح گرافیکی: Ali Javid, Fateme Karimi, Somaye Asadi
  • ناظر :Vajihe Hosseini Abrishami
  • طراح سازه: Houman Movahed Aval
  • معمار: Afshin Khosravian & Associates
  • کشور: Iran

ویلا مایان در حومه سومین روستای گردشگری تابستانی مشهد واقع شده است که قدمت آن به 1800 سال می‌رسد. زمینی با مساحت 265 مترمربع با عرض 9 متر، در سایتی صخره‌ای با شیب تند، که ویژگی خاص آن یک چشم انداز بکر و در ارتباط بصری خاص با زمین پروژه است.

در نتیجه، ایجاد یک رابطه هماهنگ بین حجم و زمینه با کوچکترین تغییر در شکل تاریخی-طبیعی زمینه، از مهمترین ایده پروژه برای تیم طراحی بود.

در این راستا، مطالعه و شناسایی کامل الگوهای بومی، از مورفولوژی بافت روستای تاریخی گرفته تا بوم شناسی محیط طبیعی، به شکل‌گیری مفهوم پروژه بسیار کمک کرد.

با توجه به محدود بودن مساحت زمین، توپوگرافی شدید و آب و هوای تابستانی منطقه، طراحی از طریق چند بخش به عنوان فرایند اصلی برای ایجاد اساس رابطه بین زمینه و حجم برای حل مشکلات آن مورد استفاده قرار گرفت.

در طراحی ویلا مایان قرار دادن تنها دو طبقه (حجم پارکینگ-ورودی و حجم مسکونی) در دو سطح مختلف و ایجاد ارتباط بین آنها از طریق فضای سبز و روف گاردن، پاسخ مناسبی به برنامه، چشم انداز و فضای باز پروژه ارائه کرد.

ایوان‌ها نقش مهمی در کاهش حجم ایفا می‌کنند تا با ارائه دید کافی و نور خورشید، رابطه آن را با زمینه تقویت کنند.

حیاط سبز، ایوانی نسبتاً عمیق را تشکیل می‌دهد که فضای زندگی سرپوشیده و همچنین حریم خصوصی جانبی استخر را مشخص می‌کند.

همچنین، حیاط طبقه اول، که به منظور حفظ حریم خصوصی طراحی شده بسیار مناسب است، از یک ساختار باز و بسته از پوشش گیاهی بومی منطقه، به نام “درخت یهودا (ارغوان)” استفاده شده است که یکی از صنایع دستی ” منطقه طرقبه مشهد است.

شایان ذکر است سایه ناشی از فضای مسقف نشیمن و آب استخر که در جهت نسیم منطقه از دره واقع شده است، پدیده‌ای شبه دودکش ایجاد می‌کند که تأثیر بسزایی در کاهش مصرف انرژی در تابستان دارد. به شکلی که مصرف انرژی در طبقه همکف با بازکردن پنجره سقفی به نزدیک صفر می رسد.

بر اساس الگوی ساخت و مصالح طبیعی-تاریخی، پوشش پروژه از کاهگل طبیعی منطقه با کمی خاک آهنی و آجر انجام شده است که همگن بودن آن با بافت حس و بوی منطقه را می‌دهد و صمیمیت خاص آنها را با نمای ساده چوبی و جزئیات بومی به نما اضافه می‌کند.

جزئیات شمشیرهای دیواری و تزئینات روشنایی همه با جزئیات محلی و صنایع دستی منطقه اجرا شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات

تماس با ما
محصولات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به آرشیتکت‌سلام است | 1399