طراحی خانه 45 متری

دوشنبه 15 دی 1399

مجله آرشیتکت سلام پلاس

  • معمار : Ashari Architects
  • مساحت : 45 m²
  • سال اجرا : 2017
  • عکس ها : Parham TaghioffAmirAli Ghaffari
  • ساخته شده توسط : Beaulieu, Esfahan, Ghazvin, Mammut, Nekooyi
  • معماران ارشد : Zahra Jafari, Afshin Ashari
  • اجرا : Sahar Gharaei, Mohammad Moazeni, Mohammad Darabi, Saeed Jamali, Ehsan Shabani
  • طراح سه بعدی : Amir Iranidoost Haghighi
  • گرافیک : Sara Zahmatkeshfard Shirazi
  • بخش چوب : Moein Nekooyi, Adib Eshragh
  • بخش سازه و فلز : Asghar Gerami, Ayoob Hashemi
  • نور و الکتریکال : Navid Farahbakhsh
  • پژوهش : Elnaz Amini
  • مترجم : Afshin Ashari
  • معمار : Amirhossein Ashari
  • شهر : Shiraz
  • کشور : Iran

هدف از طراحی و ساخت این پروژه تبدیل انبار موجود در سقف یک آپارتمان مسکونی به مکانی قابل سکونت بوده است.

با توجه به این موضوع که فضای موجود بسیار محدود بوده است، ایده اولیه تیم طراحی این بود که تمام فضاهای مورد نیاز یک واحد مسکونی را در چنین فضای کوچکی قرار دهد.

برخلاف روند معمول تقسیم فضا به فضاهای مختلف، و هر فضا برای یک فعالیت خاص، مساحت 45 متر مربع خانه، یک فضای واحد را ارائه می‌دهد که براساس عملکردها و فعالیتهای مختلف دائماً تغییر می‌کند.

مساحت اولیه پروژه 30 متر‌مربع بود تا بتوانیم فضا را افزایش دهیم، ما فضا را به سمت لبه جنوبی ساختمان گسترش دادیم تا به 45 مترمربع برسیم.

فضا و همچنین یک نمای بیرونی بهتر. در فضای اضافی، سقف یک متر بالاتر از سقف اصلی منتقل شد تا گردش هوا بیشتر شود و همچنین فضای بیشتری برای مبلمان خانه بدست آید.

سرانجام، شیب سقف فضای اضافی راه حلی خوب برای آب و هوای بومی (نور خورشید و باران) و چالش سازه بود. پنجره سه تکه تمام شیشه‌ای این مجموعه از پنجره‌های خانه باستانی “Orosi” الهام گرفته شده است. با باز كردن پنجره با قرقره و فرمان، هیچ مرزی بین داخل و خارج وجود نخواهد داشت تا ارتباط مستقیمی با خارج ایجاد شود و پنجره به طور کامل حذف می‌شود.

به دلیل تابش خورشید از زاویه 80 درجه در تابستان در لبه جنوبی، یک مش فلزی پوشیده شده از انگور در جلوی پنجره تعبیه شده بود تا از شدت نور شدید خورشید در تابستان جلوگیری کند و همچنین در زمستان و در نهایت نور خورشید را کم نکند. افزایش حریم خصوصی و کیفیت بصری فضای داخلی از دلایل انتخاب و تعبیه این پنجره بوده است.

به جای اختصاص کل فضای پشت بام، ما فضای نیمه باز (تراس پشت بام) را به عنوان یکی از فضاهای اساسی یک مکان مسکونی ایجاد کرده‌ایم. این فضا امکان ادغام در فضای اصلی و داخلی را دارد که می‌تواند به عنوان میز ناهار خوری، باربیکیو و محل استعمال دخانیات مورد استفاده قرار گیرد.

سازماندهی فضاهای داخلی:

فضای داخلی به گونه‌ای طراحی شده است که امکان فعالیت کل شبانه روز را فراهم می‌کند.

تمام فضاهای خدماتی مانند پخت و پز، یخچال، خشک کن لباسشویی، کمد و فضای لباس در سطح محیط خانه تعبیه شده است، اما همه آنها را می‌توان با درهای جمع شونده پنهان کرد تا امکان تغییر فضا وجود داشته باشد و فضا به طور یکنواخت و یکدست باشد.

یک میز جزیره با عملکرد چند منظوره برای ناهارخوری، خواندن، کار و سایر فعالیت‌های روزمره طراحی شده است.

به منظور ایجاد یک تداوم بین کف و دیوارهای محیطی و سطوح و اتصال تدریجی آنها، یک محل نشستن دو سطح در تقاطع آنها ایجاد شد. این مکان نه تنها یک مکان نشستن ایجاد می‌کند بلکه می‌تواند به عنوان فضای ذخیره سازی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

تختخواب با الهام از “آبراک”، تابهای باستانی در شیراز، برای ایجاد یک حرکت پویا برای پنهان شدن در اختلاف ارتفاع سقف تازه اضافه شده بر اساس نیاز استفاده می‌شود و به وسیله قرقره تختخواب به سمت بالا جمع می‌شود که در طول روز فضای بیشتری به دست آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات

تماس با ما
محصولات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به آرشیتکت‌سلام است | 1399