هنگام طراحی داخلی فضاهای مسکونی، چه ساختمانی جدید و چه نوسازی و بازسازی، آشپزخانه فضایی است که قلب خانه محسوب می‌شود و بیشترین تاثیر را در محیط دارد. آشپزخانه‌ها نه تنها به عملکردی کاملاً خاص احتیاج دارند، بلکه به ‌مبلمان خاص، لوازم خانگی و زیر ساخت برقی و لوله‌کشی نیز نیاز دارد. آشپزخانه‌ها غالباً به عنوان مرکز ارتباطات اجتماعی و اجتماعات خانوادگی نیز می‌کنند، بنابراین بسیار مهم است که فضا بتواند درجه ای از انعطاف‌پذیری را فراهم کند و افراد احساس خوبی در آن داشته باشند.

اگرچه عملکرد آشپزخانه در طول سالها ثابت مانده است، اما مفاهیم طراحی آنها بسیار متفاوت شده است. از یک آشپزخانه محصور و ساده گرفته تا فضای آشپزخانه بزرگ و کاملاً مفهومی باز، چیدمان این فضاها بر اساس چگونگی مراجعه افراد به دیدن آشپزخانه به عنوان یک نوع فضای سرگرمی تغییر کرده است. در زیر 8 نکته در مورد نحوه طراحی یک آشپزخانه موفق و کاربردی ارائه شده است.

1: چیدمان

آشپزخانه

به عنوان یک گام اصلی در توسعه طراحی آشپزخانه‌، تعریف صحیح نحوه قرارگیری و قرارگیری هر پیشخوان و لوازم خانگی امری حیاتی است. به عنوان یک قانون مهم، باید از یک سیستم مثلث استفاده شود، جایی که سینک، اجاق گاز و یخچال در امتداد سه دیواره مختلف قرار دارند و یک مثلث را تشکیل می‌دهند. این هماهنگی خاص از تماس مستقیم بین مناطق گرم و سرد جلوگیری می کند، در حالی که این بخش‌ها را با روش‌هایی نظیر: آماده‌سازی (سینک)، ذخیره کردن (یخچال) و پخت و پز (اجاق گاز) نیز سازمان می‌دهد.

برای آشپزخانه‌های کوچک در فضاهای کم، نظیر آنهایی که در آپارتمان‌های کوچک یافت می‌شوند، اغلب از طرح آشپزخانه گالی اصلاح شده استفاده می شود. این چیدمان همه چیز را در کنار یک دیوار قرار می‌دهد که اجاق گاز، سینک ظرفشویی و یخچال همه در مجاورت یکدیگر هستند. با این حال، بسیار مهم است که اجاق گاز و یخچال در مکان‌های مخالف قرار بگیرند تا از انتقال گرما جلوگیری کنند.

2: جریان حرکتی

طراحی آشپزخانه

در آشپزخانه، جریان یک قسمت اساسی در فرآیند است که باید به طور موازی با طرح تجهیزات برنامه‌ریزی شود. همیشه مهم است که فکر کنیم هر روز کاربر و بیش از هر چیز در کارهایی که در هر بخش آشپزخانه انجام می‌شود، چگونه خواهد بود. به عنوان یک قاعده کلی، 60 سانتی متر برای شعاع گردش یک فرد مورد نیاز است، اما همچنین مهم است که درب‌های لوازم خانگی و کابینت را باز کنید و به این بعد 60 سانتی متری فضای مفید داشته باشید. بسیار مهم است که در طول فرآیند طراحی، این مورد در نظر گرفته شود تا در صورت لزوم گردش در فضای آشپزخانه راحت‌تر شود.

3: میزهای پیشخوان

طراحی آشپزخانه

عمق پیشخوان تا انتها حداقل 60 سانتی‌متر است و ارتفاع سینک ظرفشویی باید بین 83 تا 90 سانتی‌متر باشد. نکته خوب برای برنامه‌ریزی ارتفاع ایده آل پیشخوان در منازل مسکونی این است که باید برای هر سطح آماده سازی غذا حدود 5 سانتی‌متر زیر ارتفاع آرنج خم شده با زاویه 90 درجه باشد.

Splash Back یک کف کاشی است که اغلب نه تنها به عنوان بخشی از تزئین استفاده می‌شود ، بلکه همچنین از دیوار پشت سینک در برابر پاشش آب که ممکن است سطح دیوار را خراب کند محافظت می‌کند. در مناطقی که ممکن است آب با آن تماس پیدا کند، پاشش به پشت باید حداقل 10 سانتی‌متر باشد.

4: کابینت دیواری

طراحی آشپزخانه

برای کابینت‌هایی که بالای پیشخوان نصب شده‌اند، مناسب است که کف آن در ارتفاع 1،40 متری باشد، به طوری که بین قسمت بالای پیشخوان و پایین کابینت بلند تقریباً 50 تا 60 سانتی‌متر فضای اتاق وجود دارد. در قسمت بالای سینک، با توجه به اینکه کاربر اغلب به سمت آن خم می‌شوند ، ایده آل است که عمق کابینت بالایی 30 سانتی متر کمتر از پیشخوان باشد.

5: قفسه بندی

طراحی آشپزخانه

آشپزخانه‌ها اغلب اشیا ریز و درشت مختلفی را با عملکردها و اندازه های مختلف در خود دارند که منجر به طیف وسیعی از قفسه‌بندی و کابینت می‌شود. برای ذخیره سازی ماهی تابه‌ها، عمق پیشنهادی بین 50 تا 55 سانتی‌متر و ارتفاع بین 20 تا 35 سانتی‌متر است. برای ظروف و ظروف شیشه‌ای، عمق 30 تا 35 سانتی‌متر و ارتفاع بین 15 تا 25 سانتی‌متر لازم است. و برای نگهداری بطری ها و شیشه‌ها ، استفاده از قفسه‌ای با عمق بیش از 40 سانتی‌متر و ارتفاع حدود 12 سانتی‌متر توصیه می‌شود.

برای یک فرد با قد متوسط 1،70 متر، حداکثر قد برای بالاترین قفسه باید 1،95 متر باشد. اگر از آن بالاتر باشد، اجسام از دسترس راحتی برخوردار نخواهند بود.

6: میز ناهار خوری

طراحی آشپزخانه

در قسمت ناهارخوری آشپزخانه‌های بزرگ، صندلی‌های نیمکتی غالباً کمی عمیق‌تر از سطح پیشخوان هستند، در عمق حدود 30 تا 45 سانتی‌متر. برای ارتفاع، توصیه می‌شود که حدود 30 سانتیمتر بین قسمت پایین صفحه پیشخوان و بالای نشیمن قرار داشته باشد، که باعث ایجاد انتخاب مبلمان در ایجاد فضای راحت می‌شود.

7: متریال

طراحی آشپزخانه

هنگام انتخاب متریال، مهم است که دوام و مقاومت آنها در برابر هوا در طول زمان در نظر گرفته شود. برای پیشخوان‌ها سنگ و گرانیت بیشتر از سنگ مرمر توصیه می‌شود که متریال نرم‌تری است و اغلب لکه‌ها را با سرعت بیشتری جذب می‌کند. سایر سطوح صنعتی‌تر‌، مانند کاشی‌های چینی، محبوبیت بیشتری پیدا کرده اند. بتن صیقل یافته نیز گزینه بسیار خوبی برای ظاهر مینیمالیستی است در طراحی آشپزخانه، زیرا ماده‌ای بسیار بادوام در طراحی آشپزخانه محسوب می‌شود به شرطی که ضد آب باشد و به درستی آب بندی شود.

در نظر گرفتن فاکتورهای نگهداری هنگام انتخاب کفپوش و مواد دیواری نیز مهم است. برخی از مواد کف محبوب شامل انواع کاشی‌های چینی و متریال‌های مرسوم دیگر است.

8: روشنایی و نورپردازی

طراحی آشپزخانه

از آنجا که آشپزخانه در نهایت نوعی فضای کار است، مهم است که از بالای نیمکت‌ها، بخش‌های پرکاربرد و مناطقی که برای پخت و پز و استفاده از غذا استفاده می‌شود، از سیستم‌های روشنایی مستقیم استفاده شود. همچنین توصیه می‌شود از لامپهای دمای رنگی سردتر استفاده کنید، زیرا آنها با دقت بیشتری بافت و رنگ غذا را نشان می‌دهند.

از دمای رنگ گرم می‌توان در فضاهای آشپزخانه برای وسایل روشنایی اضافی مانند آویز یا روشنایی موضعی استفاده کرد.

منبع : www.archdaily.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *