آغاز ساخت تراس‌های عظیم خلیج شنژن توسط استودیو معماری MVRDV

دوشنبه 27 اردیبهشت 1400

تراس‌های بزرگ خلیج شنژن که توسط استودیو معماری MVRDV طراحی شده با طراحی طبقات موج دار و قابل دسترسی در هر طبقه، ساخت‌و‌ساز خود را در منطقه Longgang خلیج شنژن چین آغاز کرده‌اند.

پروژه جدید با کاربرد مختلط که شن ترنج نامیده می‌شود، هسته اصلی محله پر رونق دانشگاهی در منطقه لونگانگ شنژن را تشکیل می‌دهد.

این منطقه آب و هوای گرمسیری دارد، و پروژه شامل مجموعه‌ای از طبقات باز (تراس)، جایی كه تمام ارتباطات در تراس‌های با سایه‌بان انجام می‌شود تا زندگی عمومی در کل پروژه و در تمام طبقات آن در جریان باشد.

با تمرکز بر پایداری در تمام سطوح، فضای بیرونی سبز پروژه همراه با طیف گسترده‌ای از فعالیت‌ها طراحی شده است از جمله تئاتر، کتابخانه، موزه، مرکز کنفرانس و خرده فروشی که باعث می‌شود سایت به مرکزی برای گردهمایی، یادگیری، اوقات فراغت، فرهنگ و آرامش تبدیل شود.

طرح از تراس‌های افقی در چندین طبقه ساخته شده است که تضاد ارزنده‌ای با برج‌های بلند مرتبه اطراف ایجاد می‌کند، اما آنها برای انجام یک کار اکولوژیکی نیز طراحی شده‌اند: برآمدگی‌ها سایه ایجاد می‌کنند و شکل گرد ساختمان باعث جریان باد و تهویه طبیعی می‌شود.

طراحان در این پروژه، فضای سبز، مسیرهای پیاده روی و تعامل را به عنوان ماهیت یکی از پایدارترین پروژه‌ها در خلیج شنژن ایجاد می‌کنند.

همانطور که طراحان استودیو معماری MVRDV توصیف می‌کنند، این مجتمع منظره‌ای مناسب برای عابران پیاده را با 20 برنامه مختلف از جمله حمل و نقل عمومی در سطوح مختلف ادغام می‌کند، “تراس‌های شنژن آماده است تا به یک مرکز چند منظوره برای مناطق اطراف تبدیل شود.”

MVRDV افزود: “ویژگی‌های کاشت گیاهان و آب فراوان، دمای محلی را کاهش می‌دهد و زیستگاه حیات شهری است، در حالی که باغ ها و مجموعه آب باران باعث تولید مواد غذایی و آب و این چرخه به مصرف بهینه انرژی کمک می‌کند.”

لبه‌های تراس در نقاط استراتژیک موجدار می‌شوند تا ارتباط بین طبقات مختلف را ایجاد کنند و به عنوان سالن‌های نمایش فضای باز بخش‌های کوچک دو برابر شوند.

در مکان‌های دیگر، طراحی نماها به سمت داخل هدایت می‌شوند تا بر ورودی‌ها تأکید کنند و مکان‌هایی قابل شناسایی در داخل طرح ایجاد کنند تا به بازدیدکنندگان دسترسی و سیرکولاسیون حرکتی را نمایش دهند.

در مرکز ساختمان، در شرق سایت پروژه، تراس‌ها به سمت داخل منحنی می‌شوند و یک دهلیز در فضای باز ایجاد می‌کنند. در ساختمان‌های ضلع غربی سایت، یک مفهوم جدید کتابخانه مجموعه را تعریف می‌کند: کتابخانه به جای یک بخش مجزا، به عنوان بخشی الحاقی عمل می‌کند، و به دو ساختمان تقسیم شده و برنامه‌های آموزشی و تجاری مرتبط مانند مرکز فعالیت‌های جوانان و یک مرکز کارآفرینی جوانان، با یک “پارک کتاب” در خارج طراحی شده است.

طراحان استودیو معماری MVRDV همچنین پل‌هایی ایجاد کرده‌اند که ساختمان‌ها را به هم متصل می‌کند تا طبقه دوم را به یک مسیر اتصال بین فضاها تبدیل کرده است.

همانطور که تیم طراح می‌گوید، “یک آرزوی مهم برای آنها در این پروژه، ادغام ساختمان‌ها با چشم انداز بیرونی و ایجاد پایداری در پروژه تا حد ممکن بود.”

طراحی چشم‌انداز محیطی با همکاری روتردام و شرکت Openfabric مستقر در میلان توسعه یافته است و طراحی چشم‌انداز فضای سبز مانند جنگل و برنامه‌ریزی عمومی بین مسیرهای عابر پیاده را به آن اضافه می‌کند.

این بخش‌های پوشش سبز پروژه میزبان انواع متنوع گیاهان هستند که از جنگل‌های طبیعی نیمه گرمسیری منطقه تامین شده، و در کنار ویژگی‌هایی مانند تپه‌های چمن‌دار، بخش‌های عمومی، استخرهای باز و مناطق فعالیت برای کوهنوردی یا تنیس روی میز با فضای سبز ترکیب می‌شوند.

سقف‌های تراس‌ها نیز بخشی از این چشم انداز است که نه تنها برای پانل‌های فتوولتائیک و جمع آوری آب باران بلکه برای چمن‌زارهای سبز بزرگ و قابل دسترسی نیز استفاده می‌شود.

“یکی از بنیانگذار MVRDV گفت:” در شهرهایی مانند شنزن چین، فکر کردن در مورد چگونگی ادغام فضای عمومی و چشم‌انداز طبیعی در یک شهر متراکم ضروری است. فضاهای خنک، که از آب و هوا در امان هستند، و این طراحی باعث می‌شود تا افراد با محیط بیرونی بیشتر در تعامل باشند.

منبع: worldarchitecture

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات

تماس با ما
محصولات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به آرشیتکت‌سلام است | 1399