طراحی ویلا کوهسار

دوشنبه 20 بهمن 1399

مجله آرشیتکت سلام پلاس

  • معماران : NextOffice–Alireza Taghaboni
  • مساحت : 1118 ft²
  • Year :  2014
  • عکس ها : Parham Taghioff
  • طراحی : Roohollah Rasooli
  • همکاران طراحی : Masoud Saghi, Farideh Aghamohammadi
  • مشاور سازه : Vahid Gharekhani nia
  • مشاور مکانیکی : Houfar Esmaeeli
  • مشاور تاسیسات : Nina Amooshahi
  • مشاور طراحی محیط : Babak Mostofisadri
  • نظارت : Masoud Saghi, Roohollah Rasouli
  • اجرا : Ejraye Khas Office
  • گرافیک : Hiva Farajpour Bakhtiari, Farzad Kafaee, Asal Karami, Sepideh Sarrafzadeh Zargar
  • شهر : Kordan (کرج)
  • کشور : Iran

هدف اولیه از این پروژه در واقع مفهوم ارتباط بین فرم، فضا و ساختار بوده است. پروژه ویلا کوهسار پس از یک سال تعلیق به دلیل عدم رضایت کارفرما به استودیوی next office آمد.

اسکلت و دیوارهای اصلی سازه کاملاً ساخته شده است. یک نورگیر هشت ضلعی مرکزی وجود داشت که توسط ستون‌هایی احاطه شده بود، و این دقیقاً همان چیزی بود که کارفرما را به دلیل شکل و اندازه آن ناراضی کرده بود، این نورگیر نمی‌توانست فضای داخلی گسترده، یکدست و درخشان را به نمایش بگذارد.

با توجه به شرایط موجود تنها راه احیای پروژه استفاده از این مشکل به عنوان یک فرصت به جای مانع پیشرفت آن بود. بر این اساس، گسترش نورگیر مرکزی و حذف قسمت جنوبی بالکن، منظره وسیع تری از چشم انداز بیرون را فراهم می‌کرد. در مرحله بعد، ما سازه را ارتقا دادیم و پیشخوان جنوبی را به بالکن موجود متصل کردیم. با انجام این کار، و حذف اسلب‌های جانبی و ساختار سقف آلاچیق، حجم کلی را به شکل مکعب تبدیل شد.

در مرحله بعدی، دیوار نمای جنوبی به سمت کشش داخلی کشیده می‌شود، جایی که ستون‌ها را می‌پوشاند و یک ارتباط صاف بین داخل و خارج ایجاد می‌کند. این به دیوار جنوبی این امکان را می‌داد تا به عنوان عنصری انعطاف پذیر که نه تنها پاسخگوی نیازهای ساختاری است، بلکه سعی در تعامل با زیبایی شناسی، عملکرد و سازماندهی فضایی داخلی و خارجی را دارد، و نقش اساسی را ایفا کند.

در پایان، سطح نما نیازهای طرح را برآورده می‌کند و حس پویایی و روان بودن را در سراسر خانه وارد می‌کند. این استراتژی سازمانی بدنه‌ای را پیشنهاد می‌کند که در آن یک عمل خلا قوی که به نما اعمال می‌شود می‌تواند نور، جریان هوا و مناظر طبیعی را به داخل منتقل کند تا ویژگی‌های ابتکاری این کار بسیار متمایز را نشان دهد.

ویلا کوهسار در یک چشم انداز وسیع و به دور از تنش ساخته شده و منظره‌ای دل انگیز کوه‌های البرز را در پس زمینه به تصویر می‌کشد. با در نظر گرفتن محدودیت‌های ساختاری سازه، استراتژی طراحی مسیری را دنبال می‌کرد که از طریق آن می‌توان اسکلت اولیه را به صورت حجم مکعب خالص درآورد که آن را در سایر همسایگان خود متمایز می‌کرد. نتیجه یک مکعب بود، میزبانی یک نمای الاستیک که ناشی از یک تنش خلا دینامیکی و پویا در نمای جنوبی است. کشش نما به سمت خلأ و ستون‌ها فقط نیازهای ساختاری را برآورده نمی‌کند، بلکه کیفیت فضایی را هم برای فضای داخلی و هم جهت خارجی فراهم می‌کند.

این ویلا با نام کوهسار (به فارسی “کوه”) نامگذاری شد تا نام قدیمی محل خانه را به یاد بیاورد.

ساختار:

باید سقفی با دهانه 20 متر طراحی و اجرا می‌شد. در ابتدا، روش ساختاری سعی در استفاده از سطح نما به عنوان دیواره مانع متصل به سیستم تحمل بار داشت.

ساخت کلی طرح با نرم افزار ساختاری محاسبه و مدل سازی شده است. در مرحله بعدی، برای فرایند ساخت، خرپاهای عمودی که متناسب با فرم معماری طراحی شده اند. بعداً، سطوح اصلی CNC عمودی و افقی بر روی خرپاها (هر کدام 50 سانتی متر) قرار گرفتند. بین هر کدام، دو سطح با ورق‌های پلی استایرن پر شد.

بر اساس یک مطالعه ساختاری سازه‌ای، یک توری از آرماتورها بر روی ورق های CNC قرار داده شد، سپس یک شبکه فلزی نازک از 5 سانتی متر در 5 سانتی متر به شبکه متصل شد. سپس بتن شات کریت بر روی مونتاژ حاصل پاشیده شد.

برای جلوگیری از هرگونه ترک احتمالی، یک مش پلاستیکی کل پوست نما را پوشانده است. سرانجام، کارهای نهایی برای صاف کردن و صیغل سطح نهایی قبل از رنگ آمیزی توسط Jotun Color انجام شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات

تماس با ما
محصولات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به آرشیتکت‌سلام است | 1399