طراحی خوابگاه پرستاری با هدف جذب حداکثری نور خورشید

یکشنبه 9 خرداد 1400

Plan Architect استودیو معماری مستقر در بانکوک یک ساختمان مکمل خوابگاهی پرستاری برای بیمارستان یادبود Chulalongkorn در Khet Pathum Wan، تایلند طراحی کرده است.

این ساختمان 32،000 مترمربعی با نام بیمارستان یادبود Chulalongkorn با کاربری خوابگاه پرستاری است، دارای بالکن‌هایی با طرح زیگزاگ است که از نور خورشید بیشترین استفاده را داشته باشد و فضای مناسب برای کاشت درختان و گیاهان کوچک و خشک کردن لباس را با توجه به نیاز ساکنان فراهم می‌کند.

این خوابگاه برای پرستاران بیمارستان Chulalongkorn تایلند، (انجمن صلیب سرخ تایلند) طراحی شده است. این ساختمان یک سازه 26 طبقه است که 523 اتاق را ارائه می‌دهد.

بیشتر اتاق‌ها برای دو نفر با امکانات مختلف از جمله محل زندگی، کتابخانه، غذاخوری، اتاق شستشو و اتاق چند منظوره مناسب است.

این پروژه در مکانی احاطه شده توسط چهار ساختمان موجود در خوابگاه‌های پزشکان و پرستاران واقع شده است. “3 ساختمان بلند مرتبه در اطراف سایت وجود داشت که معبر عبور وسایل نقلیه بود. یک ساختمان کم ارتفاع در وسط سایت قرار داشت که تخریب شده بود تا این خوابگاه جدید جایگزین آن شود.”

هدف استودیو معماری از این پروژه طراحی یک خوابگاه جدید بود که می‌تواند با 3 ساختمان موجود ارتباط برقرار کند، به همین دلیل، خوابگاه جدید یک حیاط محصور را ایجاد می‌کند، جدا از فضای کاری و شلوغ بیمارستان.

طبقه همکف به عنوان یک فضای باز طراحی شده است که به خیابان اصلی و حیاط مرکزی متصل می‌شود، از نظر درک بصری به عنوان دروازه‌ای برای ورود به این منطقه مسکونی ساکت و آرام عمل می‌کند.

معماران این پروژه گفتند: “در مورد تحقیقات ما، بیشتر پرستاران اتاق‌های تهویه طبیعی را به اتاق‌های تهویه مطبوع ترجیح می‌دهند. کاشت درخت در بالکن نیز در میان پرستاران بسیار محبوب است.”

“بر اساس اطلاعات فوق، مفهوم اصلی طراحی برای پاسخگویی به نیازها تصور شده است. با تجزیه و تحلیل یک خوابگاه معمولی با آرایش راهرو رفت و آمد، تیم طراح متوجه شد که 2 مشکل وجود دارد، کمبود نور طبیعی و تهویه داخلی نامناسب. “

در پاسخ به مشکلات فوق، معماران دو طرف ساختمان را جدا کرده و دو آرایش راهرو تک لاینه با شکافی در وسط ایجاد می‌کنند.

“این تصمیم طراحی اجازه می‌دهد تا نور طبیعی بیشتری به راهرو وارد شود و یک هواکش تهویه در وسط ساختمان ایجاد می‌کند که تهویه هوا از زیرزمین تا پشت بام را تسهیل می‌کند”.

معماران یک کانال بزرگ هوایی را در طبقه اول و مرکز ساختمان طراحی کردند. و آنها همچنین یک کانال هوای بزرگ دیگر در پشت بام طراحی کرده‌اند، تا هوا را از زیرزمین به سمت بالا می‌کشد.

برای طراحی کانال در روی نما، معماران از “UNA-LOME DAENG”، طراحی اصلی آرم انجمن صلیب سرخ تایلند، الهام گرفته‌اند.

در داخل خوابگاه، برای طراحی اتاق‌ها، استودیو درب ورودی را به صورت یک درب دوتایی شامل یک درب ساده همراه با صفحه شیشه‌ای طراحی کرده است.

“اولین قسمت مجاور راهرو فضای مشترکی برای هر دو هم اتاقی از جمله انبار و سرویس بهداشتی با درب کشویی است تا محل را از اتاق خواب جدا کند.”

آنها به دلیل حریم خصوصی ساکنان، وقتی تصمیم گرفتند درب ورودی را باز بگذارند تا جریان طبیعی هوا از داخل اتاق باز شود، آنها یک درب کشویی ایجاد کردند. در واقع درب اصلی با کاربری ورود و خروج و یک درب دیگر برای تقسیم فضاهای موجود در داخل هر آپارتمان.

هر تختی که در طرف مقابل اتاق قرار می‌گیرد برای ایجاد یک فضای خصوصی برای هر ساکن در حالی که مسیر عبور افراد را تقسیم می‌کند، و به بالکن هر اتاق منتهی می‌شود.

طراحان خوابگاه پرستاری می‌گویند، از آنجا که خوابگاه به سایر ساختمان‌های هم کاربری نزدیک است، پس از آن تیم بالکن‌هایی با زاویه دید طراحی کرد. هدف از این زاویه جزئی، جلوگیری از دید مستقیم به ساختمان‌های دیگر، در عین حفظ حریم خصوصی ساکنان است.

برای بالکن‌ها، معماران از الگوی زیگزاگی در نما استفاده می‌کردند که نور مستقیم خورشید را به منطقه مناسب‌تر برای کاشت درخت و خشک کردن لباس با توجه به نیاز ساکنان می‌داد.

این استودیو اضافه کرد: “طراحی نرده با باله آلومینیومی عمودی برای ایجاد سایه با یک ورق آلومینیومی سوراخ‌دار، عناصر نامناسب مانند قفسه خشک‌کن، واحد چگالش تهویه هوا و ماشین لباسشویی را پنهان می‌کند.”

برای انتخاب متریال نما، معماران ترجیح داده‌اند از آلومینیوم به عنوان مصالح نمای استفاده کنند زیرا دوام و نگهداری آنها آسان است.

معماران خاطرنشان كردند: “این نمای منحصر به فرد و تركیب بالكنی، الگوی نور و سایه‌ای را ایجاد می‌كند كه منعکس كننده طراحی ساده سیستماتیک ساختمان است در حالی كه نیازهای مختلف كاربردی پیچیده كاربران را پنهان می‌كند.”

منبع: worldarchitecture.org

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات

تماس با ما
محصولات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به آرشیتکت‌سلام است | 1399