طراحی دفتر آپارات

جمعه 19 دی 1399

مجله آرشیتکت سلام پلاس

  • معماران : Qastic
  • مساحت : 600 m²
  • سال اجرا : 2016
  • عکس ها : Deed studio
  • ساخته شده توسط : Azmayesh Spiral Industry, Habibi Carpenters, Qastic, Topmet
  • تیم طراحی : Mahdi Alibakhshian, Reza Zia, Alireza Shakouri, Maryam Laleh, Amirali, Alibakhshian, Connor Van Cleave, Ali Sasanian, Soroush Sasanian
  • پیمانکار : Alireza Shakouri Moghadam
  • مشاوران : Nathaniel Hadley – Mohamadreza Mojahedi
  • مهندس سازه : Dr. AmirHossein Raeeszadeh
  • کارفرما : Aparat Video Sharing Services, Saba Idea
  • سازه فولادی : Azmayesh Spiral Industry – Hokmabadi Cutting
  • بخش چوب : Habibi Carpenters, Azmayesh Spiral Industry – Hokmabadi Cutting – Habibi Carpenters
  • شهر : Tehran
  • کشور : Iran

مفهوم اولیه مرکز و دفتر APARAT (سایت آپارات) توسط دو سوال اساسی ایجاد شد:

ابتدا، ما چگونگی تعریف و ایجاد فضایی باز را که باعث ایجاد همکاری مناسب بین کارمندان در یک ساختمان ایجاد می‌شود، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادیم. سوال دوم، ایجاد فضاهای فرعی برای دفاتر مستقلاً فعال که می‌توانند از تعاملات بالقوه از طریق مجموعه‌ای از بخش‌های مشترک به هم پیوسته در محیط دفتر استفاده کنند، بررسی کردیم.

طرح مفهومی:

ایده ساخت یک مرکز در داخل ساختمان با گسترش شکاف بین راهروها و دفاتر به ذهن رسید. مشابه نحوه اتصال خط ساحلی زمین و دریا، شکافی بین راهرو و دفتر جایی است که بررسی طراحی اکوستیک پدیدار شد.

با جستجو و گسترش این شکاف، طراحی و ساخت پل‌ها، فضاهای خالی با دو ارتفاع، گلدان‌ها و فضاهای خلأ مشترک جلوه‌ای از ارتفاع دوتایی پویا را به فضای آپارات وارد کرد. در نتیجه شفافیت ایجاد شده توسط فضای خالی، ارتباطات بین کارمندان در طبقات بالا و پایین با کارایی بیشتر در طول ساعات کار اتفاق می‌افتد.

دیوارهای شیشه‌ای این فرصت را برای همه 75 قسمت کاری فراهم می‌کند تا از نور طبیعی و گردش در فضای دو طبقه 600 متر مربع استفاده کنند.

هندسه متعامد چیدمان بخش‌ها توسط یک رویداد جشن که در مرکز دفتر اتفاق می‌افتد قطع می‌شود.

این بخش اصلی‌ترین قسمت پله مرکزی است که نه تنها به عنوان یک عنصر ارتباطی عمودی بین طبقات عمل می‌کند، بلکه به عنوان یک تئاتر کوچک داخلی با صندلی که به کارمندان اجازه می‌دهد دور هم جمع شوند، معاشرت کنند و به مناسبت تماشای فیلم‌های انتخاب شده.

ساختار پله که روی دو تیر فلزی کشیده شده است، فضای مشخص و نیمه شفافی را برای یک کافه واقع در سطح زیر زمین فراهم می‌کند .

مرزهای خود را محو می‌کند، این فضای کافه با چشم‌انداز بالای دفاتر راهرو ادغام می شود.

این چارچوب با استفاده از آجر کاشی کاری 30/ 5/ 5 سانتی‌متر، ورودی اصلی را از طریق نیمی از پله عمودی و افقی آن متصل می‌کند، ورودی را تا انتها به آخرین دیوار طبقه دوم متصل می‌کند. دیدن کاشی‌های آجری بسیار نزدیک و تا اینجا در یک دیدگاه یک لحظه ورودی را گسترش می‌دهد، و به فضا اجازه می‌دهد بزرگتر از واقعیت خود به نظر برسد.

با الهام از طراحی مدولار و ریتمیک نسبت انسان که توسط لوکوربوزیه ارائه شده است، پله با دقت بسیاری از توابع ارگونومیک و کاربردهایی مانند نشستن، تکیه دادن، ایستادن، خم شدن و چمباتمه زدن را پیشنهاد می‌کند.

این سازه فلزی از فناوری برش پلاسما برای ایجاد رایزرهای فولادی به ضخامت 5 میلی متر استفاده شده است. با انحنای این بالابرها، نوارهای آجدار فولاد 5 میلی متری بر روی انحنای بالابرها قرار می‌گیرند و یک سطح فولادی سازه منسجم ایجاد می‌کنند.

با تقاطع با دو تیر اصلی، بالابرها بارها را از یک فضای پر ترافیک که ممکن است برای ارتباطات روزانه بین طبقه و همچنین 50-70 نفر جمع آوری، ارائه یا جلسات کامل دفتر استفاده شود، منتقل می‌کنند و این سازه فلزی از استحکام خوبی برخورداراست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات

تماس با ما
محصولات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به آرشیتکت‌سلام است | 1399