طراحی ویلا روان پاک

شنبه 25 بهمن 1399

مجله آرشیتکت سلام پلاس

  • معمار : Babak Abnar
  • مساحت : 450 m²
  • سال اجرا : 2016
  • عکس ها : Mohammad Hassan Ettefagh, Hamed Farhangi
  • اجرا شده توسط : MARAZZI, Vitra, Hayward

یک ویلای متروکه با خاطرات کودکی و کاملاً قدیمی که در شمال ایران و در کنار دریای خزر واقع شده است، این ویلا از تخریب و بازسازی غیر متعارف نجات یافته و تنها با نوستالژی و آرزوهای ساکنین آن مجددا زنده شده است. این یک اقامتگاه خصوصی است که در یک شهرک خانوادگی محصور شده و به شهر کلارآباد نیز متصل است.

استراتژی طراحی مطابق با خواسته‌های کارفرما است تا به طور کامل در خدمت کاربران آن باشد و نه فقط برای تحقق یک طرح موجود انتزاعی معماری. این مسیر تکامل طراحی حتی در حد مراجعه به سایر پروژه‌های تمام شده در سراسر جهان دنبال شده است که توسط کارفرما در هنگام مسافرت یا جستجوی اینترنتی بررسی شده است.

اما این خواسته‌های طراحی معماری این ویلا مطابق با زبان غالب ساختمان تصور می‌شود و از دستکاری معماری الگو نگرفته است، بلکه ترکیبی از خاطرات و خواسته‌های کارفرما است.

از طرف دیگر دو معیار طراحی وجود داشت: به حداقل رساندن تخریب و بازگرداندن حس از دست رفته فضای شمال.

ساختمان موجود از بافت خاص و گسترده در طراحی خود بهره‌مند است. جهت شمال و جنوب ساختمان توسط جریان مدور که به یک راهرو شیشه‌ای که به عنوان پلی بین فضای داخل و خارج عمل می‌کند، از یک موقعیت متمرکز، نه به صورت خصوصی، و به طور خصوصی یک بالکن با منظره خیره کننده دریای خزر ایجاد می‌شود. این فضا شبیه نوع محلی بومی “kootam” است، یک بهار خواب دارای سایه‌بان در فضای باز در فصول گرم.

تمام فضاهای موجود در ساختمان مجدداً تقسیم بندی شده اند. یک آشپزخانه بسیار بزرگ جایگزین اتاق نشیمن بزرگ معمول شده که برای فعالیت های اجتماعی “درون گرا” استفاده می شود. این فضا به دلیل اشتیاق کارفرما برای آشپزی و همچنین نشان می‌دهد مهمانان بیشتر وقت خود را در پیشخوان آشپزخانه می‌گذرانند نه در اتاق نشیمن.

برخی از سطوح در این بنا در حین فرآیند طراحی عمداً ناتمام مانده اند تا سازندگان بتوانند از لحاظ بصری طرح را کامل و از تغییرات زیاد جلوگیری شود.

قلب خانه همراه با اتاق خواب اصلی است که با یک مرز شفاف از هم جدا شده است. طبیعت نیز در اینجا وارد بنا شده است، و به تکامل طرح کمک کرده است. بازشوهای فضا به سمت یک باغ خصوصی کوچک باز می‌شود و عناصر اصلی طبیعی مانند آتش، آب و نور بر حضور آرام آنها در بنا تأثیر می‌گذارد.

در این پروژه، ماهیت ارگانیک فرآیند طراحی، یک روش موفقیت آمیز جایگزین برای متد روز معماری بود. در این پروژه تصمیم گیری نهایی طرح به طور کامل انجام نشد تا زمانی که ساخت و ساز اجرا شد یعنی طرح در حین اجرا تکمیل شد، برخی از تصمیمات طراحی ویلا در این پروژه چند باز بررسی شد و بخشی از طرح دوباره طراحی مجدد شد.

نکته اصلی در ساخت پروژه این بود که کارفرما همیشه در محل پروژه حضور داشت و در هر مرحله از کار، گزینه‌های طراحی را به همراه معمار طرح به طور کامل بررسی می‌کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات

تماس با ما
محصولات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به آرشیتکت‌سلام است | 1399