طراحی ساختمان اداری رونیکس

سه‌شنبه 11 خرداد 1400

مجله آرشیتکت سلام‌پلاس

  • معماران: Pargar Architecture and Design Studio
  • مساحت: 4281 m²
  • سال اجرا: 2019
  • عکس ها: Deed Studio
  • طراحی و تولید شده توسط: AutoDeskkinetex, Robert McNeel & Associates, Schuco, Trimble Navigation, Venus glass, Vitor
  • معماران ارشد: Behzad Heidari, Shirin Samadian
  • تیم طراحی: Maryam Masnadi, Amirfazel Ghahremanpour, Hossein Karimi, Elnaz Ghafourian
  • مهندسی: Jalal-al-din Sajadian
  • تاسیسات برقی: Mahdi Ghandilzadeh
  • تاسیسات مکانیکی: Arash Mojabi
  • اجرا: Ali Rahiman
  • کارفرما: Ronix Company
  • شهر: Tehran
  • کشور: Iran

ساختمان اداری رونیکس این پروژه برای شرکت رونیکس در زمینی به مساحت 543 مترمربع با 60 درصد اشغال در 6 طبقه اداری تعریف شده است.

سایت پروژه در مجاورت خیابان حافظ انتخاب شده است تا دسترسی لازم به منطقه مربوط به فعالیت‌های شرکت را فراهم کند. رونیکس تولیدکننده در حال رشد ابزارهای صنعتی است.

بنابراین، عناصر مربوط به کاربرد و ماهیت آن منجر به شکل‌گیری این کانسپت و ایده شد که می‌توان از آن به عنوان دفتر – صنعتی، شفافیت و پویایی روابط و امکان افزایش نیروی انسانی یاد کرد. در نتیجه، در روند طراحی، مکعب‌های شفاف در ساختار ساختمان دیده شد و با حرکت مکعب‌ها، فضای سبز لازم برای تنفس و تحرک در کار شکل گرفت.

چالش‌ های ساختمان اداری رونیکس:

1- با توجه به کاربری این ساختمان و نیاز به نور در تمام نماها سطح مساحت شیشه را افزایش داده است، که این مسئله باعث ایجاد تابش ناخواسته و اثرات منفی گلخانه‌ای می‌شود.
2- بافت مجاور فرسوده و بی‌هدف است و نمای خارجی مناسبی را ایجاد نمی‌کند.
3- استفاده از ساختمان‌های مجاور سایت مسکونی است و بسیار به محل نزدیک هستند که مسئله مشرف‌شدن و عدم رعایت حریم خصوصی را ایجاد می‌کند که با شرایط فضای اداری مغایرت دارد.

راه‌حل‌ها:

مشکلات فوق نیاز به استفاده شیشه نیمه شفاف از طریق تولید اختصاصی را مشخص کرد. در طراحی ساختمان اداری رونیکس عواملی مانند طرح، اندازه و رنگ و تولید شیشه بر راحتی کارکنان و رهگذران تأثیرگذار بود. بنابراین، شبکه ماتریسی نقاط چاپ شده در نظر گرفته شد و فیلترهای طیف تابش فعلی و آینده بر روی آن از طریق نرم‌افزار grasshopper اعمال شد تا نقاط ماتریس را مقیاس‌بندی کرده و به پوشش شیشه‌ای ایده‌آل برسد. سپس، برای راحتی بصری، حرکتی به نقاط اعمال شد تا از فرم ماتریس خارج شود و با ایجاد یک طرح ارگانیک، تأثیر آن بر تمرکز بینندگان به حداقل برسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات

تماس با ما
محصولات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به آرشیتکت‌سلام است | 1399