طراحی کتابخانه با بتن سفید در چین توسط استودیو MAD

یکشنبه 5 اردیبهشت 1400

استودیوی معماری چینی MAD، یک کتابخانه و ایستگاه سیار کتابخوانی را که توسط بتن سفید بدون درز ساخته شده در ساحل جزیره هاینان چین، طراحی و اجرا کرده است.

طراحی

سازه‌ای به مساحت 1000 مترمربع که قبلاً به آن كتابخانه Wormhole می‌گفتند، اولین پروژه از شانزده پروژه‌ای است كه به عنوان بخشی از پروژه بازسازی و نوسازی گسترده خلیج هایكو در Century Park ساخته می‌شود.

نام این کتابخانه هیکو است و با شکل سیال و روان خود متمایز طراحی شده که در آن فضای داخلی و خارجی ساختمان بدون هیچ زاویه قائمه به صورت یک یکپارچه ساخته شده است.

چین

با برش‌های منحنی بزرگی که منظره دریا، آسمان و خشکی را به نمایش می‌گذارد و به نور و هوا طبیعی اجازه می‌دهند به طور دائمی وارد این کتابخانه شود، و بازدیدکنندگان در طبیعت و چشم‌انداز ساحلی غوطه ور می‌شوند.

ما یانسونگ، بنیانگذار استودیو MAD، گفت: “معنویت ارزش اصلی معماری است.” وی توضیح داد: “این به جو انسان گرایی یک شهر کمک می‌کند.”

بتن سفید

“ما می‌خواهیم این ساختمان فضایی شهری باشد كه مردم دوست دارند بخشی از زندگی روزمره آنها باشد. معماری، هنر، انسانیت و طبیعت در اینجا ادغام شده است، و در این فضا آنها سفری از تخیل و واقعیت را برای كاوش و ارزیابی معنایی كه در آن وجود دارد، ایجاد می‌كنند و این گونه فضاها زیبایی‌های مختلف زندگی آنها را به ارمغان می‌آورد. “

طراحی سیال

فرم ساختمان با استفاده از قالب دقیق برش CNC و چاپ سه‌بعدی و صفحات وافل دو لایه در کف و سقف بدست آمده است.

تمام تاسیسات الکتریکی و لوله کشی‌ها در داخل حفره بتن پنهان شده‌اند تا فضا را شلوغ نکنند، و در عین حال قفسه‌های کتاب در دیوارها فرو رفته‌اند و بخشی از دیوار هستند.

طراحی کتابخانه
در داخل، کتابخانه هایکو توسط یک سرای بزرگ به دو منطقه تقسیم شده است. در یک طرف کتابخانه قرار دارد، در حالی که طرف دیگر بلوک امکانات رفاهی است.

امکانات رفاهی این کتابخانه شامل یک کافه، سرویس بهداشتی، اتاق بازی کودک و انبار دوچرخه و…. است.

این کتابخانه 700 متر مربع را شامل می‌شود و شامل یک فضای پذیرایی، دفتر، کتابخوانی انعطاف‌پذیر و فضای برگزاری مراسم در کنار یک مکان کودکانه با طاقچه‌ها و یک فضای مطالعه دوستانه مشرف به دریاچه است.

این فضاها در اطراف یک اتاق مطالعه مرکزی شامل 10000 کتاب مرتب شده‌اند و با درهای کشویی منحنی که به دیوارهای کناری جمع می‌شوند و به یکدیگر متصل می‌شوند.
نوسازی

کتابخانه هایکو با یک تراس در پشت بام بزرگ و یک استخر و منطقه‌ای پر از ماسه سفید در سطح زمین طراحی شده است.

منبع: www.dezeen.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات

تماس با ما
محصولات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به آرشیتکت‌سلام است | 1399